ServiceOne siivouspalvelu yrityksen historia.

Historia

ServiceOne-markkinointinimen taustalla toimiva yritys A&A Palvelut Oy sai alkunsa tammikuussa vuonna 2002 käydystä kahvipöytäkeskustelusta A&A Palvelut Oy:n perustajan ja toimitusjohtajan, Antin, sekä hänen silloisen työnantajansa sihteerin, Hilkan, välillä. Hilkka oli tyytymätön silloisen siivouspalvelun tasoon ja pohti, kuinka siivouspalveluasiat saataisiin toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Tästä pohdinnasta Antti sai idean: hän perustaisi siivouspalvelualan yrityksen yhdessä siivouspalvelualalla työskennelleen vaimonsa Annikan kanssa. Uusi yritys ottaisi jo entuudestaan tuttujen tilojen ylläpitosiivouksen hoidettavakseen. Idea tuntui houkuttelevalta myös lastenhoidon järjestämisen kannalta. Nuori perhe oli pohtinut äidin työhön paluuta ja esikoisen hoidon järjestämistä – pienen lapsen vieminen päivähoitoon ei tuntunut houkuttelevalta. Oma yritys mahdollistaisi äidin työhön paluun ja esikoisen kotihoidon siivoustyön painottuessa iltaan. Antti kertoi ideansa heti Hilkalle. Kauan ehdotusta ei tarvinnut pohtia, sillä jo muutaman päivän kuluttua Hilkka tiedusteli milloin siivouksen aloittaminen onnistuisi.

Uusi yritys siirtyi nopeasti tuumasta toimeen. Aluksi yritys toimi toiminimellä ja tuotti siivouspalvelua kolmena päivänä viikossa Annikan voimin Antin silloiselle työpaikalle. Varsin pian A&A Palvelut Oy sai kuitenkin lisää asiakkaita samasta kiinteistöstä. Huhut hyvästä ja kustannustehokkaasta siivouspalvelusta olivat kiirineet naapuriyrityksiin. Pian Annikalle riitti työtä jokaiselle arki-illalle. Myös Antti alkoi perehtyä siivoustyöhön ja erilaisiin menetelmiin vaimonsa opissa. Antti alkoi kiinnostua yhä enemmän siivoustyön kustannustehokkuudesta ja ammattitaidon merkityksestä osana sitä – vaimo kun teki siivoustyön ammattilaisen ottein ja oikeanlaisin menetelmin Anttia paljon nopeammin.

Ensimmäiset vuodet yritys työllisti lähinnä Annikaa. Vuonna 2005 yritys palkkasi ensimmäiset ulkopuoliset työntekijänsä. Asiakasmäärä ja siivouskohteet kasvoivat entisestään ja vuonna 2006 Anttikin siirtyi työskentelemään puolet työajasta omassa yrityksessään. Puolet ajasta hän työskenteli edelleen it-alalla. Liiketoiminnan kasvu oli määrätietoista ja niinpä vuonna 2007 Antti siirtyikin työskentelemään kokoaikaisesti omassa yrityksessään. Samalla yritys muuttui osakeyhtiömuotoiseksi. Yritys kasvoi entisestään sen ostaessa oululaisen Nelia Oy:n liiketoiminnan vuonna 2009. Liiketoimintakaupan mukana A&A Palvelut Oy sai myös lisää työntekijöitä palkkalistoilleen.

Nopea liiketoiminnan kasvu toi luonnollisesti mukanaan myös paljon työtä. Loppuvuodesta 2009 Antti työskenteli yrityksessään käytännössä ottaen yötä päivää, sillä hän hoiti liiketoiminnan ohella myös työnjohdollisia tehtäviä – tuurasipa joskus myös työntekijöitä siivouskohteissa. Uupuminen odotti nurkan takana. Ympäripyöreät työpäivät saivat toimitusjohtajan miettimään yritystoiminnan myymistä. Sisukkuutta jatkamiseen kuitenkin löytyi vielä. Antti sai palkattua avukseen työnjohtoon väkeä, jotta hän pystyi itse keskittymään liiketoiminnan hoitamiseen. Pohdinnat yrityksen myymisestä unohtuivatkin varsin pian.

A&A Palvelut Oy jatkoi kasvuaan paitsi asiakaskannan kasvattamisen, myös liiketoiminta- ja yrityskauppojen myötä. Vuonna 2010 yritys osti kellolaisen Siivous- ja kiinteistöpalvelut Wenströmin liiketoiminnan. Kaupan mukana siirtyi jälleen lisää työntekijöitä A&A Palvelut Oy:n palvelukseen. Liiketoiminta pysyi tasaisena, kunnes vuonna 2012 A&A Palvelut osti siivouspalvelualalla toimivan Oulun Awain Oy:n osakekannan ja liiketoiminnan kokonaisuudessaan. Vuonna 2016 yritys laajensi toimintaansa myös alueellisesti ostaessaan alavieskalaisen Koti- ja yrityssiivous Mäkinen Oy:n liiketoiminnan. Vuonna 2017 yritys laajensi myös palveluntarjontaansa ostettuaan Oulun Kotipalvelut Oy:n liiketoiminnan. Kotisiivouksen ohella yritys alkoi tarjota kotisiivousasiakkailleen myös kotiapua.

Ota yhteyttä!

Tällä voit helposti ottaa yhteyttä!