Houkutteleeko oppisopimus? – ServiceOne:lla se on mahdollista

Siivousala oppisopimus koulutus

Mikko Raappana on ammatiltaan rakennuspuuseppä, mutta työskentelee tällä hetkellä Oulussa ServiceOne:lla palveluohjaajana, sekä suorittaa oppisopimuksella lähiesihenkiön ammattitutkintoa. Haastattelimme Mikkoa hänen työurastaan ja kyselimme, millaista oppisopimuksen suorittaminen on käytännössä.

On perjantaiaamu ja kello lähenee kymmentä. Puhelin ehtii hälyttää vain muutaman kerran, kunnes rento miesääni vastaa puhelimeen. Kysyimme ensimmäisenä Mikolta, kuinka hänen uransa alkoi ServiceOne:lla.

– Se alkoi niinkin simppelisti, että laittelin hakemuksia vähän sinne sun tänne. ServiceOne oli ensimmäinen paikka minne laitoin hakemuksen ja se nappasi. Olin ollut hetken työttömänä, kun oman alan työt olivat hyvin vähissä ja tuntui, että jotain hommia olisi kiva saada. Ammatiltani olen rakennuspuuseppä ja aikaisemmin olen tehnyt töitä mm. höyläämöllä, Mikko selittää.

Mikko kertoi olleensa ensin vuoden siivoushommissa, kunnes aloitti työt palveluohjaajana. 

– Ennätin olla vain hetken palveluohjaajana, kunnes esimieheni Antti ehdotti, että mitä jos opiskelisin lähiesihenkilön ammattitutkinnon työn tueksi. Se kuulosti hyvältä. Koulutukseni tietopuolisen opetuksen järjestää Pohto ja oppisopimus hoituu Raahen porvari- ja kauppakoulun kautta, hän avaa.

Itse koulua ja ns. lähipäiviä on todella harvassa, ehkä n. 6 viikon välein. Mitään virallisia kokeitakaan ei sisälly koulutukseen, vaan ainoastaan arviointikeskustelu esimiehen ja opettaja kanssa koulutuksen lopussa. Muuten vietän vain tavallisia päiviä töissä. Koulu ja työt tuntuvat siis todella helpolle yhdistää.

Kysyimme Mikolta myös tunnelmia oppisopimuksella opiskelusta.

– Koulupäiviä on tähän mennessä ollut vasta muutamia, mutta kyllä niistä saa paljon irti ja kaikesta opitusta on hyötyä palveluohjaajan työssä. Suosittelen oppisopimusta kyllä kaikille, sillä se on yksi parhaita opiskelutapoja, Mikko hehkuttaa.

Viihdyn töissä hyvin, enkä ole lähdössä sieltä mihinkään – näen itseni hyvin siellä myös tulevaisuudessa. Työporukkakin on aivan upea. Olen oppinut heiltä kaiken mitä tiedän ja tulen kaikkien kanssa hyvin toimeen.

Siivouspalveluita tuottava Oululainen yritys ServiceOne mahdollistaa useampien tutkintojen opiskelun oppisopimuksella. Esitimme vielä tarkentavan kysymyksen yrityksen toimitusjohtajalle Antti Kämäräiselle ja kysyimme, mitä kaikkea heillä on mahdollista opiskella?

– Meillä on opiskeltu laitoshuoltajan ja myynnin ammattitutkintoa, sekä johtamisen erikoisammattitutkintoa – en halua rajata, mitä opiskellaan. Ennemminkin, jos huomaamme työntekijällä jossakin osa-alueessa kehittymistarpeita ja henkilö/työntekijä on itsekin motivoitunut opiskeluun, niin silloin on järkevä lähteä opiskelemaan. Yrityksemme haluaa tukea työntekijöiden opiskelua ja maksaa kaikki oppisopimuskoulutuksesta koituvat maksut, Antti kertoo.

Mikäli ServiceOne:lla työskentely kiinnostaa, älä anna oman koulutustaustasi tai työkokemuksesi rajoittaa töihin hakemista. Töihin tuleville pidetään aina hyvin kattava siivousalan perehdytys, jossa oppii perustaidot ja oppisopimus on jatkossa lähes aina mahdollinen! 

Ota yhteyttä!

Tällä voit helposti ottaa yhteyttä!