Pölyn vaikutus sisäilmaan 


Pölyn vaikutus sisäilmaan on suuri. Pölyä kertyy huomaamattakin lyhyessä ajassa sisätiloihin. Huono sisäilma lisää sairastelua ja oireilua, jolloin sisäilman ylläpitoon kannattaa kiinnittää huomiota. Hyvä sisäilma taas parantaa työtehoa, terveyttä, sekä lisää viihtyvyyttä. On tärkeää myös työntekijän jaksamisen näkökulmasta huolehtia sisäilman laadusta.

Huonepöly jaetaan hienojakoiseen leijuvaaan pölyyn ja karkempaan laskeutuvaan pölyyn. Ilmanvaihdon avulla poistetaan leijuvaa pölyä ja erilaisilla siivousmenetelmillä taas laskeutuvaa. Itse pöly ei varsinaisesti allergisoi, vaan huonepölyn sisältämät eri partikkelit, sillä ne voivat sisältää kaikkea siitepölystä hilseeseen tai ulkoilmahomeista multaan.

Rakennuksissa syntyy epäpuhtauksia joiden lähteitä ei pystytä korjaamaan, joten riittävä yleisilmanvaihto on tarpeellista. Asunnoissa ilmanvaihto tulisi olla päällä jatkuvasti oleskelun epäsäännöllisyyden, sekä kosteusmäärien vuoksi, kun taas toimistorakennuksissa ja muissa, jossa oleskelu on harvempaa, ilmanvaihdon aktiivisuus voi olla säännöllisen lisäksi jaksotettua. Tärkeintä kuitenkin molemmissa olisi ilmanlaadun puhtaus, paikalla olijoiden sinne saapuessa ja siellä ollessa. 

Pölyä siivousmenetelmin poistaessa; imuroi ensin ja pyyhi pölyt vasta sen jälkeen. Imuroi säännöllisesti. Hyvä pölynimuri omaa riittävän imutehon ja hyvät poistoilmasuodattimet. Kosteat mikrokuituliinat, sekä öljytyt liinat toimivat hyvin niiden tartuttaessa pölyä itseensä. Pelkkä lakaisu tai huono imuri saattaa vain nostaa ja levittää pölyä, samalla sisäilmaa huonontaen. 

Hyvän sisäilman ylläpidossa tulee siis satsata riittävään ilmanvaihtoon, sekä säännölliseen siivoamiseen kunnollisilla siivousvälineillä.

ServiceOne siivouspalvelu tekee yläpölyjen poistoja yrityksien toimitiloissa ja kotitalouksille. Lisätietoa täältä

[kognetiks_chatbot]

Ota yhteyttä!

Tällä voit helposti ottaa yhteyttä!