Voiko pöly olla paloturvallisuusriski?

Kirjoitimme viimeisimmässä blogiartikkelissamme pölyn vaikutuksista sisäilmaan. Käsittelimme sitä, kuinka pölyä löytyy paljon mm. huonosti ilmastoiduilta toimistoilta ja miten oikeanlaiset työvälineet tai riittävä ilmanvaihto vaikuttavat positiivisesti sisäilman laatuun. Katsoimme edellisessä artikkelissa asiaa hieman toimistotyöntekijän vinkkelistä, mutta entä jos tarkastelisimme sitä nyt etätyöntekijän tai kotiäidin näkökulmasta? Pölyä saattaa nimittäin löytyä lähempää kuin uskotkaan – kotoasi.

Monilla huonepölystä kotona tulee ensimmäisenä mieleen villakoirat nurkissa tai pölypunkit sängyssä. Pölypunkit ovat kuitenkin suhteellisen harvinaisia Suomessa, mutta toki riittävä vuodevaatteiden vaihto sekä peittojen ja tyynyjen ajoittainen tuuletus auttaa pitämään ne tehokkaimmin poissa. Ilmassa leijailevaa pölyä voi sängystä ehkäistä myös petaamalla sängyn päivittäin ja tuulettamalla riittävästi.

Muistathan imuroidessa kurkata myös sängyn ja sohvan alle?

Huonepölyä kertyy nurkissa lojuvien villakoirien lisäksi myös moneen muuhunkin paikkaan ja useat ovat sellaisia, minne esimerkiksi konttaavien taaperoiden kädet helposti eksyvät. Imuroidessa on tärkeää muistaa siis sohvien ja sänkyjen aluset, hyllyjen takuset ja patterien päälliset. Entä milloin viimeksi olet muistanut pyyhkiä tai imuroida pölyjä kirjahyllystä? 

Pölykö paloturvallisuusriski?

Mikäli vielä pohdit asiaa, jatka lukemista. Vastaus on kyllä. Paikat, joita harvemmin tulee puhdistettua ovat jääkaappien takaseinät ja uunien taustat. Kyseisiin koloihin on kuitenkin tarpeellista kurkata edes vaikka pari kertaa vuodessa ja poistaa mahdolliset kertyneet pölyt, sillä näihin paikkoihin kertyneitä pölyjä pidetään myös paloturvallisuusriskinä.

Suursiirvoukset aina silloin tällöin helpottaa arkea ja puhtaassa kodissa on huomattavasti viihtyisämpää ja mukavampaa olla. Mikäli tuntuu, että oma aikasi ei riitä suursiivousten suorittamiseen tai viikoittaiseen pölyjen pyyhintään, olemme mielellämme avuksesi! Tarjoamme kertaluonteisia siivouksia 45€/h ja säännöllisiä siivouksia 40€/h.

Ota rohkeasti meihin yhteyttä!

Ota yhteyttä!

Tällä voit helposti ottaa yhteyttä!